Pro Evolution Soccer Edit Community
Login first to have full access on this forum!



 
HomeCalendarFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Sponsor
Top posters
fyan (67)
 
dhani1812 (65)
 
kamarul karkz (20)
 
jengsebong007 (11)
 
Edzmeer (9)
 
machocats (9)
 
shark (7)
 
renzo (6)
 
tokairlz fzl (6)
 
zikri13 (6)
 
Latest topics
» mcm mana nak download
Fri Jul 26, 2013 12:13 pm by muhd redha

» Pro Evolution Soccer 2013-RELOADED -Download
Sat Nov 24, 2012 6:23 am by dhani1812

» Salam admin semua
Sat Nov 24, 2012 6:13 am by dhani1812

» salam PES Edit Community
Wed Oct 24, 2012 6:16 am by mizi999

» PES PATCH 4.0
Sat Oct 20, 2012 6:32 am by dhani1812

» [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812
Wed Sep 26, 2012 4:32 pm by dhani1812

» Pro Evolution Soccer 2013 Download
Sun Sep 23, 2012 10:45 am by dhani1812

» knpe x leh nak bukak PES 2012 walaupun dah install
Mon Apr 16, 2012 2:29 pm by Ekhsan

» List of Admins & Moderators
Sat Feb 04, 2012 10:04 am by Admin

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 21 on Mon Jun 04, 2012 9:49 pm
Forum Stat

Share | 
 

 [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Thu Jun 07, 2012 7:11 pm

Edzmeer wrote:
xleyh gak ar bro . dy jdi cam ni .
CRC failed in 'PES12 MSL Patch by dhani1812\Setup.exe'. File is broken.

Tapi orang lain download k je...camni la..ko download kat cc je la..maybe compressor pc ko yg x ok...
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
paanterer67
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1991
Reputation : -2
Join date : 08/06/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Fri Jun 08, 2012 1:09 pm

dapat main bro,tapi bendera n team MSL xada..jersey xkluar.cmne ek??kena install file2 lain k???????????
Back to top Go down
View user profile
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sat Jun 09, 2012 7:42 am

paanterer67 wrote:
dapat main bro,tapi bendera n team MSL xada..jersey xkluar.cmne ek??kena install file2 lain k???????????

Try delete sume kitserver pastu install balik..
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
Ekhsan
Academy Player
Academy Player
avatar

Posts : 5
Points : 2122
Reputation : 0
Join date : 05/02/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sat Jun 16, 2012 4:13 pm

wow...cuba dulu lah.,..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sun Jun 17, 2012 2:04 pm

Ekhsan wrote:
wow...cuba dulu lah.,..... Very Happy

Cuba jgn x cuba cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
Epicmoment
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1977
Reputation : 0
Join date : 24/06/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Mon Jun 25, 2012 8:55 am

Cam mane nak gune controller kat PES bile dah install.
Back to top Go down
View user profile
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Tue Jun 26, 2012 2:46 pm

Epicmoment wrote:
Cam mane nak gune controller kat PES bile dah install.

Pergi kat setting>controller..

Set je kat situ cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
asyi_qin
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1967
Reputation : 0
Join date : 04/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Wed Jul 04, 2012 4:59 am

bro boleh bagi step by step kah cara install benda ni? lepas extract just copy kah ke dalam folder pes 12
Back to top Go down
View user profile
mark wae
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1960
Reputation : 0
Join date : 11/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Thu Jul 12, 2012 7:01 pm

LEPAS DOWNLOAD NAK KENA WAT APE N KNAPE DIA KUAR ADOBE SKALI.......
Back to top Go down
View user profile
hakim lokman
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 2
Points : 1958
Reputation : 0
Join date : 14/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sat Jul 14, 2012 5:42 am

broo kat 4shared ni bleh keR???
Back to top Go down
View user profile
hakim lokman
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 2
Points : 1958
Reputation : 0
Join date : 14/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sat Jul 14, 2012 7:17 am

broo asal kelua adobe lakk???
Back to top Go down
View user profile
apik1901
Academy Player
Academy Player
avatar

Posts : 5
Points : 2059
Reputation : 0
Join date : 09/04/2012

PostSubject: problem sikit lah   Sun Jul 15, 2012 4:31 pm

mase patch ni first first kluar aku download ok jer . mase 2.0 ade bal problem . tapi semalam mase aku main master league , ok jer tapi bile aku tekan exhibition dah hilang dah harimau muda , atm , pelita jaya dan team team indon semuanyer hilang , pastu la galaxy ,red bull , SS dll masuk dalam liga perdana . pastu other european team ade banyak team name austria tapi tak der gambar . tolong fix ehh . pastu kenapa tak der Borrusia dortmund? pastu team nasional indon maner ? aku nak blasah tu team indon . aku harap ko bace and fix . kenapa dia cakap pes2012.exe tu virus ehh ? dan last skali aku harap ko buat satu team yang boleh edit , tukar baju tukar nama tukar emblem . aku nak buat team sendiri . tidak lupa juga . tolong buat marco reus . HARAP ko fix la ni
Back to top Go down
View user profile
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Tue Jul 17, 2012 11:04 am

apik1901 wrote:
mase patch ni first first kluar aku download ok jer . mase 2.0 ade bal problem . tapi semalam mase aku main master league , ok jer tapi bile aku tekan exhibition dah hilang dah harimau muda , atm , pelita jaya dan team team indon semuanyer hilang , pastu la galaxy ,red bull , SS dll masuk dalam liga perdana . pastu other european team ade banyak team name austria tapi tak der gambar . tolong fix ehh . pastu kenapa tak der Borrusia dortmund? pastu team nasional indon maner ? aku nak blasah tu team indon . aku harap ko bace and fix . kenapa dia cakap pes2012.exe tu virus ehh ? dan last skali aku harap ko buat satu team yang boleh edit , tukar baju tukar nama tukar emblem . aku nak buat team sendiri . tidak lupa juga . tolong buat marco reus . HARAP ko fix la ni

Jap2, maybe error yg ko dpt tu sbab antivirus ko detect pes2012.exe tu as a virus kot..sbab stakat ni xde lg ak dpt feedback league structure rosak..n sume BAL ngan ML ak dah test n boleh main. Ko try disable dulu antivirus ko, then install patch 3.0 balik.. Team Indonnext release bwu aku buat..akungah adjust transfer tuk season baru nih..
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Tue Jul 17, 2012 11:14 am

mark wae wrote:
LEPAS DOWNLOAD NAK KENA WAT APE N KNAPE DIA KUAR ADOBE SKALI.......

hakim lokman wrote:
broo asal kelua adobe lakk???

Bese la kluar adobe pdf tu..xde msalah pun..

hakim lokman wrote:
broo kat 4shared ni bleh keR???

Link 4Shared hidup je ak check..
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
iyadaxe
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1953
Reputation : 0
Join date : 18/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Thu Jul 19, 2012 3:22 pm

asal nama team yang liga malaysia kat pes aku nama dia lain???
Back to top Go down
View user profile
apik1901
Academy Player
Academy Player
avatar

Posts : 5
Points : 2059
Reputation : 0
Join date : 09/04/2012

PostSubject: kalau boleh la   Sat Jul 21, 2012 5:35 pm

ni kalau boleh , ko buat Indonesia Super League and S - League mesti best . pastu kalau boleh ko buat satu national team malaysia u-23 . yang tu kalau boleh lah


tapi next patch ko tolong buat rozaimi abdul rahman . ngan satu team yang boleh edit aku nak buat team sendiri
Back to top Go down
View user profile
ayie1994
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1945
Reputation : 0
Join date : 26/07/2012

PostSubject: salam   Thu Jul 26, 2012 10:18 am

bro, nk delete file kitserver & konami tu kt mne?
Back to top Go down
View user profile
zul.lfc
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1944
Reputation : 0
Join date : 27/07/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Fri Jul 27, 2012 11:39 am

Bro, nak tanya sikit, saya punya PES 2012 Version 1.0 , kalau install patch ni, dia nanti update sekali atau kena download patch yang sama version dengan game ?

Lagi satu, team Korea , Indon tu semua bro edit dekat league mana?
Back to top Go down
View user profile
akmal danniel
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1940
Reputation : 0
Join date : 31/07/2012
Age : 39
Location : kota kinabalu,sabah

PostSubject: cara mudah nk download pes 2012   Tue Jul 31, 2012 5:07 am




salam & monink brader..sya akmal & p'guna baru utk web ni..sya jumpa web ni dr kwn & kwn suggest download coz best game ni..setelah 2 hari mencuba utk m'download,xdpt2 jg la sya download..sya da ikut suma cara tp x dpt jg..tlg tunjuk ajar..tqvm brader..
Back to top Go down
View user profile
r3_parkour
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1928
Reputation : 0
Join date : 12/08/2012

PostSubject: bro.. nk tnya....   Sun Aug 12, 2012 7:13 pm

bro.. nk tnya... apa funtion kitserver tu..?? kalo xdk, bley install dak patch ni..??
Back to top Go down
View user profile
Gila Bola
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1922
Reputation : 0
Join date : 18/08/2012

PostSubject: mediafire   Sat Aug 18, 2012 4:37 pm

link mediafire ada x?
Back to top Go down
View user profile
melai
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1894
Reputation : 1
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Sun Sep 16, 2012 3:57 am

trima kseh bro!!... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
a_faidhi88
Little Baby
Little Baby
avatar

Posts : 1
Points : 1891
Reputation : 0
Join date : 18/09/2012

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Tue Sep 18, 2012 1:58 pm

bro,kalau aku uninstall game pes 2012 ni and delete semua,pastu aku install balik,pas da abis download patch ni aku trus install,blh ke?semua team da update ke?xpayah nk patch ape2 lg?aku nk uninstall sbb byk sgt patch dlm file game aku ni
Back to top Go down
View user profile
dhani1812
Coach
Coach
avatar

Posts : 65
Points : 2330
Reputation : 120
Join date : 31/01/2012
Age : 27
Location : JB

PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   Wed Sep 26, 2012 4:32 pm

a_faidhi88 wrote:
bro,kalau aku uninstall game pes 2012 ni and delete semua,pastu aku install balik,pas da abis download patch ni aku trus install,blh ke?semua team da update ke?xpayah nk patch ape2 lg?aku nk uninstall sbb byk sgt patch dlm file game aku ni

xpayah...
Back to top Go down
View user profile http://www.hottoblog.info
Sponsored content




PostSubject: Re: [OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812   

Back to top Go down
 
[OFFICIAL] PES12 MSL Patch 3.0 by dhani1812
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Pro Evolution Soccer Edit Community :: PES2012 Patch :: Complete Patch-
Jump to: